


Mohammed Boulahrir
Mohammed heeft een achtergrond in de klinische Psycho Neuro Immunologie en studeerde daarnaast Orthomoleculaire geneeskunde en Natuurkunde. Hij heeft een aantal jaar een praktijk gehad voor natuurgeneeskunde. De laatste jaar houdt hij zich bezig met het verzorgen van verschillende lezingen en trainingen. Op www.poweracademy.nl tref je meer informatie aan over zijn trainingen aan.
Centraal in zijn lezingen staat het ‘grote plaatje’. Wat is bijvoorbeeld de relatie tussen onze hersenen, het immuunsysteem en de darmwerking? Minstens zo belangrijk hierbij is de invloed van onze emoties op onze gezondheid.
Aan welke voedingsstoffen heeft een hoog gevoelige persoon meer behoefte aan bepaalde voedingsstoffen?
Dat is de hoofdvraag die gedurende de lezing centraal staat die Mohammed verzorgt.
Een hoog sensitieve personen is gevoeliger voor indrukken van buitenaf. Doordat de hersenen van hoog gevoelige personen prikkels intenser waarnemen, kan er op emotioneel vlak een overbelasting ontstaan.
Het verwerken van deze (extra) zintuigelijke prikkels zorgt ook voor een toegenomen energieverbruik. Dit heeft weer sneller vermoeidheid tot gevolg.
Vanwege de hoge prikkelbelasting is het essentieel dat er zoveel mogelijk intern rust is in het lichaam. Een hoge bloedsuikerspiegel bijvoorbeeld zal het lichaam sneller onder druk zetten, zodat het lichaam sneller uit balans is.
Een chronische overstimulatie van zenuwcellen, zorgt er ook voor dat bepaalde hersenstofjes, neurotransmitter genaamd sneller uit balans zijn. Voedingsstoffen voor een optimale afgifte van dopamine, serotonine en GABA zijn essentieel.
Met name de neurotransmitter GABA (Gamma-aminoboterzuur) speelt een belangrijke rol bij hooggevoeligheid. Wanneer we deze neurotransmitter minder goed aanmaken, kunnen we minder goed onze prikkels dempen.
In de praktijk zie ik dat hooggevoelige personen enorm baat hebben bij bepaalde voedingstoffen die een kalmerende werking hebben. Een mooie stof hierbij is bijvoorbeeld magnesium. Niet alleen kalmeert dit stofje het zenuwstelsel ook neemt ze een belangrijke rol in de productie van energie (ATP)
Wanneer het lichaam uit balans is, zijn we sneller geneigd om ongezond te eten. Denk bijvoorbeeld aan troostvoeding in de vorm van snelle koolhydraten, (suiker) en bewerkte vetten. Hoe meer we van dit soort voeding binnenkrijgen, des te langer het duurt voordat het lichaam in balans komt.
Gedurende deze presentatie ga ik uitgebreid in op de voedingsstoffen, waar een hoog sensitieve persoon extra behoefte aan heeft. Ook zal ik een meer factoren bespreken die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde systemen, denk aan het immuunsysteem sneller tot rust komt.
Gezonde groet,
Mohammed Boulahrir
www.poweracademy.nl
Werkt u in de zorg? Bent u arts, therapeut, psycholoog, coach, maatschappelijk werker of praktijkondersteuner, dan ontmoet u misschien dagelijks hoogsensitieve patiënten/cliënten. Welke behoeften, gedragingen, klachten en symptomen gaan vaak gepaard met hoogsensitiviteit? Hoe kunt u misinterpretatie hiervan en inefficiënte doorverwijzing voorkomen? En welke behandel- en begeleidingsmethoden zijn wel effectief en wenselijk?
Of bent u misschien zelf hoogsensitief en op zoek naar informatie, praktische handvatten en workshops om met uw hooggevoeligheid om te gaan en krachtiger in uzelf te staan?
Het gevarieerde programma van het HSP-congres neemt u mee in de wereld van de hoogsensitieve mens. Diverse inspirerende sprekers zullen (interactieve) lezingen geven en u kunt deelnemen aan vakgerichte workshops om uw professionele kennis en inzicht te vergroten.
Hoogsensitiviteit neemt een vlucht binnen onze samenleving. We kunnen er niet meer omheen. Wilt u op de hoogte blijven en uw voordeel doen met de meest recente informatie?
We zien u graag op ons congres!
Aanmelden voor het HSP Congres?
De kracht van
hoogsensitiviteit
© 2017 HSP Congres | p/a deCongresbalie - Bredaseweg 108a • 4902 NS Oosterhout |E-mail: info@hspcongres.nl |Telefoon: +31 162 432 428 | KvK: 27180367 | BTW: NL153116158B01