Het label klopte niet – Britt Gerhardt

Een hsp verhaal is altijd bijzonder! Vaak na veel pijn, de herkenning. Zo ook bij mij.
 
Na heel wat psychologen versleten te hebben in een donkere periode van automutilatie, somberheid, niet willen leven enz, kreeg ik de diagnose borderline. Mijn moeder vond het niet kloppen, die voelde aan haar water dat dat niet zo was.
 
Niet lang daarna sprak iemand (een kennis van haar maar ik weet niet meer wie) de vraag uit of ik niet hoogevoelig zou zijn. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik ging toch maar even googlen en zat als snel huilend achter de computer boven, bij mijn ouders thuis. Ik was toen 20 jaar.
 
Het voelde als zo’n enorme opluchting dat ik niet gek was. Niks paste echt als labeltje, maar dit wel. Ook voor mijn moeder klopte dit onmiddellijk.
 
Natuurlijk later kwam ook het idee dat het zo’n onbekend en ‘vaag’ iets was, waardoor het vertellen lastig was. Maar ik was er trots op en heb het altijd gewoon verteld. Ik vond toen de juiste hulp, ben heel ‘toevallig’ op de site van Eszenzz belandt en Antoine heeft me enorm geholpen. En nu help ik zelf jongeren en jongvolwassenen.
 
Extra speciaal nu dat mijn moeder niet op gaf en mij hielp zoeken. Ze is er nu niet meer, maar ik voel dat ze me stuurt naar meer gevoelig mogen zijn én anderen daar bij helpen. Het is nu heel gewoon voor me dat ik hsp ben. Maar als ik nu dan terug denk aan hoe dat voelde, die prachtige ontdekking ná die wanhopige duisternis, dan kan ik alleen maar dankbaar zijn.

 
Britt Gerhardt  


 
De eerste blog stelt de vraag: Wat is jouw verhaal? Je mag daar jouw verhaal eronder schrijven.
En dan kunnen wij jouw ‘uit de kast’ verhaal delen als blog op de website.
 
Wat is jouw verhaal?
En jij? Ben jij ook hoogsensitief? En / of hooggevoelig?
En hoe heb jij het ontdekt?
Hoe kwam jij uit de kast?
 
Het HSP Congres geeft hoogsensitieven de gelegenheid om zichzelf te uiten via een blog in deze rubriek.
Voor meer zichtbaarheid van de kwaliteit HSP, voor meer bewustwording.
En om het proces dat de HSP'er heeft doorgemaakt te eren.
Het zijn de persoonlijke visies van de auteurs en het HSP Congres biedt hen dit platform.
De mening van de auteurs zijn niet automatisch de mening van het HSP Congres.
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Dat kan onder --> deze blog <--