Als je voelt wat anderen niet voelen – Jacky Munsterman

Al jaren geleden kon ik iets met dieren wat anderen niet konden. Ik kon ze lezen, ik begreep wat ze wilden, wat er was. Door mijn liefde en gevoel voor dieren ben ik, met 18 jaar, in de dierentuin terecht gekomen.
Het was mijn leven, dag en nacht was ik er voor ze.
 
Het heeft mij helemaal gevormd en ik heb heel veel geleerd, vooral te vertrouwen op mijn intuïtie. Ik werkte op de apenafdeling en werd al gauw hoofd van de afdeling. Vele jaren werkte ik daar met passie en inzet. Vele van de apen die er zaten, leefden nog omdat ik zonder 't te weten, wist wat er was. Dat er echt NU een dierenarts moest komen, of hoe ik ze terug kon krijgen zonder gevaar voor de aap of de mens als er eens een ontsnapte.
 
Dat het een naam had wist ik niet. Wel dat collega’s er niet mee om konden gaan. Jaloers? Afgunst. Jaar of 8 geleden is dat fout gelopen. Er werden achter mijn rug om mensen opgestookt. Mensen die ik vertrouwde, leidinggevenden die beter hadden moeten weten, gingen daarin mee. Beloofde ze.  Als hoofd van de afdeling kon ik mijn werk niet meer doen omdat ik ondermijnd werd door mijn collega’s en leidinggevende.
 
Op een gegeven moment, durf ik nu wel te zeggen, was ik wel overspannen, burn-out, what ever. Ik heb mijn functie neergelegd en ben op een ander deel van de dierentuin terecht gekomen. Ook daar bleek al gauw dat ik de dieren aanvoelde. Dingen wist die gingen gebeuren. Als mensen er tegen in gingen liet ik 't maar, ik voelde me murw gedraaid.
 
In die tijd kwam ik op HSP. Ik heb gesprekken gehad met Annelyn de Boer. En ook boeken gelezen waardoor ik me realiseerde uh volgens mij….
Op een functioneringsgesprek zei de hoofdverpleger van de nieuwe afdeling: "je doet alles zo instinctief, zo op gevoel, je weet 't zonder dat 't te zien is. Hoe kan dat?"
"Ja, dat kan, volgens mij ben ik HSP" zei ik.
 
Ja, daar had hij van gehoord en zo is 't gelopen.
 
Ik blijf nu gewoon bij mezelf en in mijn hoekje waar 't rustig is.
Mensen kunnen 't niet aan dat je dingen voorvoelt.
Ziet gaan gebeuren, daar worden ze nerveus van en gaan in een soort verdediging en proberen je kapot te maken.
Ik hou van mijn werk met dieren maar niet meer van 't bedrijf waar ik nu 39 jaar werk.
 
Jacky Munsterman
  


 
De eerste blog stelt de vraag: Wat is jouw verhaal? Je mag daar jouw verhaal eronder schrijven.
En dan kunnen wij jouw ‘uit de kast’ verhaal delen als blog op de website.
 
Wat is jouw verhaal?
En jij? Ben jij ook hoogsensitief? En / of hooggevoelig?
En hoe heb jij het ontdekt?
Hoe kwam jij uit de kast?
 
Het HSP Congres geeft hoogsensitieven de gelegenheid om zichzelf te uiten via een blog in deze rubriek.
Voor meer zichtbaarheid van de kwaliteit HSP, voor meer bewustwording.
En om het proces dat de HSP'er heeft doorgemaakt te eren.
Het zijn de persoonlijke visies van de auteurs en het HSP Congres biedt hen dit platform.
De mening van de auteurs zijn niet automatisch de mening van het HSP Congres.
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Dat kan onder --> deze blog <--